sapņi

Kurš man varētu paskaidrot, kā tas nākas, ka cilvēki dažkārt nosapņo kādu spilgtu, līdz pat detaļām precīzu, kadru no nākotnes?

Ja sapņi ir patvaļīga, nekontrolēta smadzeņu darbība, kā rezultātā kaut kas no zemapziņas nonāk apziņā [tā daži gudrie zinātnieki apgalvo], tad tas nozīmē, ka tas nosapņotais nākotnes kadrs jau atrodas kaut kur cilvēka atmiņā, paslēpts zemapziņā?

Bet kā tā informācija tur nokļūst?

Vai tā jau tur glabājas un sapņa laikā tikai tiek aktivizēta?
Vai tā tur tiek ielikta tikai sapņa laikā?

Ja tā tiek ielikta, tad tas nozīmē, ka sapņa laikā darbojas kāds uztveres kanāls, kas uztver šo informāciju. Tad, kas tas ir pa uztveres kanālu? Ne jau redze vai dzirde.

Nez, man kaut kā tomēr vairāk gribas piekrist, ka sapņa laikā nekāda jauna informācija netiek uztverta, bet tikai aktivizēta jau esošā.
Tas nozīmētu, ka mūsos glabājas ne tikai informācija par pagātni, bet arī par nākotni… Vai arī nākotne ir pagātne? Ja viss iet pa riņķi, tad tā varētu būt.

Nu, tas ar nav tik svarīgi. Vienalga vai tā ir pagātne vai nākotne, tas ir kāds kadrs, kas atrodas cilvēkā zemapziņā, bet viņš to apzināti nekad nav piedzīvojis, bet tomēr tā informācija tur ir.

Varbūt tomēr, ka visi cilvēki nav tik advancēti. Vismaz es neatceros, ka būtu kaut ko no nākotnes nosapņojusi. Man sapņos rādās tikai visādas muļķības. Kas savukārt diemžēl nozīmē, ka mana dziļākā būtība ir muļķīga… Puh! Muļķīgi! :(

Bet tomēr nostāsti liecina, ka ir cilvēki, kas ir advancētāki par mani un kuri ir nosapņojuši spilgtus kadrus no nākotnes. Dažiem varētu arī neticēt, bet daži tomēr šķiet ļoti ticami.
Konkrēti šodien izlasīju par Marka Tvena sapni, kas līdz pat sīkām detaļām atspoguļoja kādu konkrētu skatu no dažu dienu vēlākas nākotnes. Kaut kā gribas viņam ticēt. Un tādēļ atkal tas pats jautājums – kur, kā un kāpēc viņš dabūja to informāciju?

O!, tikko atminējos, ka iespējams mana dziļākā būtība nemaz nav pilnīgi un galīgi tikai muļķīga. 8) Pāris reizes ir bijis tā, ka, piemēram, sapņoju, ka zvana telefons, un pēc mirkļa tiešām sāk zvanīt…
Lai gan… es nevaru 100% apgalvot, ka tas nezvanīja arī pirms tam, kad līdz manai apziņai tā skaņa nonāca… Lai gan, tāds pārsteiguma moments ir bijis. Nu, tas nozīmētu, ka es spēju nosapņot dažu sekunžu tālu nākotni. Nav nemaz tik slikti, ne? :)

Nu anyway, jocīgi šitas viss. Ja kāds zin, kā tas viss patiesībā ir, varētu pastāstīt man arī. Savādāk es te vēl visādas mistiskas teorijas varu safantazēt.

Redzēs, kādi sapņi šonakt rādīsies (yawn)

2 Replies to “sapņi”
  • GMV
    September 18, 2007 at 7:05 pm

    Aizvakar (16.09.), pa LNT bija filma “Priekšnojauta” ar Sandru Bulloku galvenajā lomā, kas bija tieši par šo tēmu. Filma datēta ar 2007o, tātad, šo gadu, kas, savukārt, nozīmē, ka ir galīgi svaiga. Ja ir iespēja, noskaties.

    Reply
  • oreman
    January 19, 2009 at 11:41 pm

    Nezinu, kā tas var būt, bet man arī tā ir bijis. Bez tam ir arī gadījies nosapņot kādu labu ideju darbam, pie kura tajā laikā strādāju. Ne nu gluži kā ideju par periodisko tabulu, bet tomēr jaunu ideju, līdz kurai skaidrā prātā (nomodā) aizdomājies varbūt nebūtu..

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *