blogošana: WordPress vs Blogger

Papētīju WordPress, apsverot iespēju pāriet uz tā no Blogger. Ieimportēju savu bloggeri wordpressā, paspēlējos ar visādiem uzstādījumiem, izskatu utt. Atdūros pie problēmas, ka, ja grib rediģēt templeitu pa savam prātam, tad par to ir jāmaksā… Tas man galīgi neder, jo maksāt negribu, bet templeitus rediģēt gribu.
Vēl man arī nesanāca WordPress Sidebarā pievienot savu elementu. It kā tur ir tāds elements “Patvaļīgs teksts vai HTML”, bet ne ’embed’, ne ‘iframe’ tas pretī neņēma. Tas man arī nepavisam nepatika.

Blogerī ir daudz labākas iespējas visādus third-party gadžetus pievienot un tādējādi sakonfigurēt sava bloga izskatu pēc savām vēlmēm.
Vēl, ko es jau senāk cita bloga sakrā novēroju, ir ka slēgtajos blogos Blogger ļauj pievienot līdz 100 lasītājiem, bet WordPress tikai līdz 35.

Kopumā gan jāatzīst, ka WordPress ir krutāks kā Blogger kaut vai tāpēc, ka to ir iespēja uzinstalēt uz sava servera un tad konfigurēt un rediģēt cik uziet. Bet man nav savs serveris (tikai localhost) un maksāt par hostingu negribu, tāpēc arī tas atkrīt.
Līdz ar to, vismaz pagaidām, palikšu pie tā paša Blogger, kas man šķiet ērtāk konfigurējams un pielāgojams manām vēlmēm.
Un tā kā Blogger šobrīd pilnībā ir Google paspārnē, arī tas dažkārt ir diezgan ērti.

3 Replies to “blogošana: WordPress vs Blogger”
  • mezhavecis
    March 20, 2010 at 1:22 am

    Nu var jau arī tā. Man kā iesācējam WordPress šķita tāds vieglāk uztverams. Bet paķimerēties arī gribas, tik tas hostings…

    Reply
  • dace
    March 20, 2010 at 1:26 am

    Ja es tagad tikai sāktu blogot, arī visticamāk izvēlētos WordPress. Bet es savu blogu izveidoju jau tad, kad Worpress vēl neeksistēja un Blogger bija vienīgais sakarīgais serviss.
    Bet nu pēc šodienas 'ķimerēšanās', kā jau rakstīju, joprojām palieku uzticīga Bloggerim.

    Reply
  • Edgars
    March 1, 2015 at 8:31 pm

    Esmu darbojies ilgi ar mājaslapu un blogu izstrādi un noteikti iesaku wordpress. Saprotu arī to, ko saki par hostingu, tomēr ieteiktu to nelielo summu tomēr nežēlot. Tas var ievērojami palīdzēt tev. Saku no pieredzes.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *